Proturječje dobrog osjećaja

Moje obećanje (ne)savršenosti:

Obećajem ti da niti jedan od postova na ovom blogu neće biti savršen.

Ustvari, poprilično sam sigurna da si već naišla na gramatičke greške, čudne konstrukcije rečenica i pogreške u kodu (osobito ako dijelimo zajedničku žicu traženja lapsusa u knjigama i novinama).

Zanimljivo, ali to me nije spriječilo da svaki od postova objavim u obećano vrijeme.

Na videima ćeš sigurno uočiti moj čupav rep, puknuti nokat  ili činjenicu da ne nosim puder iako mi je lice puno ožiljaka (ah, to je tek duga, ljubavna priča). Niti to me nije spriječilo da objavim svaki od videa u obećano vrijeme, sa svakim postom.

A i zašto bi?

Lista stvari od kojih se (ustvari) osjećam dobro mi je toliko promijenila pogled na pitanje vlastitog (ne)savršenstva i dovoljnosti.

Umjesto te (podulje) liste, podijelit ću s tobom još jedno meditacijsko iskustvo i to u videu na poveznici ispod. Riječ je o proturječnosti dobrog osjećaja: onome od čega se osjećamo dobro i onome od čega se ustvari osjećamo dobro.

Teško je za povjerovati, ali većina ljudi pronalazi određenu zadovoljštinu u tome što se muče u životu. I to može biti izvor dobrih osjećaja. Kako? Bilo da je razlog podsvjesno postizanje neke univerzalne pravde i dobivanje pažnje, (samo)kažnjavanje zbog nametnutih načela moralnosti ili nešto treće – negativna, nezadovoljna i teška životna stanja katkad tumačimo kao ono što nam pruža dobar osjećaj. Hej, ipak je dobar osjećaj biti ponizan! Lažno skroman! Pravičan čak! Ipak kroz kukanje dobijamo i ljubav! Ipak se osjećaš pomalo nadmoćno i ponosno kada samog sebe kažnjavaš! (…) Malo uvrnuto, zar ne? Nažalost, dosta često u svakodnevnom životu ljudi.

Moram ti priznati da se stvarno dobro osjećam kada sam jednostavno dovoljna. Dovoljna za ovaj blog, dovoljna za ovaj život, dovoljna za biti svoja. Isplati se zaviriti unutar sebe i navesti si što to voliš raditi i s kim se to voliš družiti da se od tih aktivnosti osjećaš istinski dobro. Načni svoju listu i uvjeri se kako život ne drži fige iza leđa – možeš (o, uvijek možeš!) biti istinski sretna bez samosabotaže.

Volim te,

Elizabeta <3

Facebook
Twitter
Email
Print

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Latest Post