Magična prošlost

Dobrodošli u 2021.! Pozvat ću vas na jedno puno dulje putovanje od ovih čestitanih 365 dana, a to je putovanje u osobni svijet čuda. Dobro ste pročitali – svijet čuda.

Prema metafizičkoj knjizi Kurs o čudima, čudo je definirano kao promjena u percepciji. O čemu sve možemo promijeniti percepciju? O svemu! Tu leži naša osobna snaga. Možemo promijeniti percepciju o svom svakodnevnom životu, svojim financijama, bivšim/sadašnjim/budućim partnerima, kolegama s posla, politici, zdravlju, događanjima u svijetu … Moj novogodišnji prijedlog, međutim, uključuje promjenu percepcije na vlastitu prošlost. Pod prošlosti mislim na svaki trenutak koji si proživio i koji je prošao, uključujući i ovaj.

Što bi bilo da na svoju prošlost promijenimo percepciju pa je, čisto jer možemo, nazovemo MAGIČNOM? I ne, ne moramo pri tome biti naivni niti glupi pa bezvezno afirmirati nešto što nema veze s vezom. Ta priča koja te boli, sve teške situacije koje si preživio… Nije li pomalo magično KOLIKO si samo toga do sada prošao? Nije li svaka od lekcija na kraju upravo bila magična? Nije li svaki trenutak, baš kao i sadašnji, bio izabrano i zarobljeno, osobno shvaćanje tog trenutka obavijeno volumenom magije? Nismo ju uvijek vidjeli, ali to ne znači da je nije postojala.

I da, nemoj ovo forsirati na situacije od kojih se još nisi dovoljno odmaknuo! Sigurno si doživio onaj fenomen da se danas smiješ na nešto na što si prije ronio suze (prekid veze, loša ocjena)… Kada se dovoljno ˙udaljimo´ od neke situacije i traume, možemo lakše pričati o njoj, lakše naučiti lekcije, ne okrivljavati sebe itd. Za to ponekad treba proći i desetljeće, dva (svačije tijelo drugačije probavlja emocije, drugačije otpušta i drugačije manifestira) pa nemoj ništa siliti.

Umjesto toga, pokušaj za početak dati sebi oduška, sjesti sam sa sobom i izjaviti si jednu od ovih oslobađajućih rečenica koja ti najbolje odgovara:

Maleni dio moje prošlosti je ipak magičan.

Dio moje prošlosti je magičan.

Većina moje prošlosti je magična.

Moja je prošlost magična.

I sjedni s tim. Sjedni satak, sjedni i dva.

U svijet čuda je lako zaroniti čistog rukava. Ili bolje rečeno magičnog rukava – Čiste, magične prošlosti.

Nek´vam je i ovaj dan, baš kao i svaki trenutak, ispunjen čudima!

Čudolovka,

Beti <3

Facebook
Twitter
Email
Print

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Latest Post