KRENI REDOM

Postoje principi koje sam intuitivno testirala, slagala i pilotirala kako bih upravljala svojom energijom u svrhu vođenja velikih grupa ljudi.

S tim principima danas kreiram sve. Svaki projekt. Svaki odnos. Svakodnevicu i posao. Za mene – ti su principi sveti i nepogrješivi. (Da, toliko sam ih testirala! 😃)

Voditi proces učenja za 42 mlade osobe 9 dana na razmjeni mladih (opis slike: Razmjena mladih “Stop motion, not rights!”, Omanovac 19.-28.2023.) zahtjeva imati određeni energetski kapacitet.

Neću duljiti, već ću ti odati tajnu – Prvi princip je… ČISTA NAMJERA.

Iliti: Jasno znati što želim utjeloviti u ovom iskustvu. Što ja ili moj tim želimo donijeti ovim sudionicima, ovom projektu, sebi? Kada bih to stavila u riječi – koje snažne riječi bi to bile?

U ovoj smo se razmjeni mladih složile (tim su činile 3 usklađene članice) da nam namjeru najbolje opisuje ove 4 snažne riječi:

SJAJ

JASNOĆA

PODRŠKA

INOVATIVNOST

I vjeruj mi – točno smo to ostvarile. Prvo u svom duhu, zatim u tijelu, pa energetski u ovom projektu i zatim u rezultatima i utjecaju. I s kojom se lakoćom ta namjera preslikala u realnost! S kojom smo se lakoćom vraćale tim riječima, poravnavale s njima, djelovale iz njih. Radionicu po radionicu, sastanak po sastanka. A rezultat? Predivno iskustvo sa snažnim utjecajem na zajednicu, na sudionike, na nas, na sve.

E sad – Iako možda nisi edukator i ne držiš prostor masama – zapitaj se ovo za pojedine dijelove svog života: Koja mi je tu namjera? Koja je to riječ koja, najbolje, u nijansu, opisuje ono što želim tu kreirati? 

Znat ćeš da si pogodila ´u sridu´ kad ti se tijelo nekako ugodno opusti dok izgovoriš tu riječ. Osjećaj dobrog stanja, i ponekad ježenje svih dlačica na tijelu, će odati poravnanje s tvojom namjerom.

Od kuda krenuti kada pripremaš svoju radionicu? Kreni redom. Kreni od namjere. 

Ukoliko se odlučiš sa mnom kreirati svoje radionice, ovo je ono od čega krećemo. Od tvoje čiste namjere. Pa da vidiš kakav dar-mar i gušt postaje voditi tu radionicu za koju te netko angažirao ili koju si odlučila održati! Pravi spektakl!

Mislim da ću cijeli život, cijelom svijetu samo kucati na vrata i neumorno upitivati: Što ti želiš iz svega ovoga? 

Bit će to život ispunjen svrhom. 

Na koji način svoju čistu namjeru možeš pretvoriti u radionicu – pogledaj ovdje.

Sadržaji sa Čudolovka bloga zaštićeni su Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima Republike Hrvatske. Nije ih dozvoljeno koristiti u bilo kojem obliku bez dozvole autorice i navođenja izvora. Svako kršenje autorskog i srodnih prava podložno je tužbi. 

Facebook
Twitter
Email
Print

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Latest Post