DNEVNIK PROCESA ZAHVALNOSTI

Prigrli moć obične, jednostavne, svakodnevne zahvalnosti
- s malim zaokretom!

O dnevniku

SADRŽAJ

Dnevnik procesa zahvalnosti je edukativni materijal koji oslovljava zahvalnost iz više uglova: od otpora, zahvalnosti prema drugim ljudima i samo – zahvalnosti do osobnih dnevnih zaključaka. 

Temelji se na principima iskustvenog učenja i nenasilne komunikacije. 

U srcu Dnevnika je PROCES i kao podrška tom zabavnom procesu učenja, Dnevnik dolazi s besplatnom online edukacijom „Zahvalnošću do čuda“.

S Dnevnikom procesa zahvalnosti razvit ćeš naviku usredotočenja na ugodne dijelove svog života, bez obzira koliko mali bili. Ova promjena u načinu gledanja na život dokazano smanjuje stres, poboljšava mentalno blagostanje i njeguje dubok osjećaj radosti i mira. Dok dosljedno dokumentiraš svoju zahvalnost, primijetit ćeš značajan napredak u svom cjelokupnom načinu razmišljanja i to će se prirodno preslikati u tvoj svakodnevni život. Usput ćeš se zabaviti s različitim igrama na temu zahvalnosti i uživati u kvalitetnom vremenu odvojenom samo za sebe.
 
Dnevnik procesa zahvalnosti pruža siguran prostor za razmišljanje, uvažavanje i bilježenje ljepote svih malih i velikih životnih trenutaka, dok te besplatna online edukacija “Zahvalnošću do čuda” podržava u razvijanju stava, vještine i znanja o zahvalnosti i nenasilnoj komunikaciji.

Započni svoje putovanje zahvalnosti već danas.

Riječ autorice

Kako je sve počelo?

Kao studentica youtuberica objavila sam i besplatno podijelila tzv. „30×30 Dnevnik zahvalnosti“. Poanta mu je bila vrlo jednostavna: 30 dana zapisivati 30 stvari na kojima si zahvalna.

Od onda sam kroz sljedeće 2 godine redovito dobivala iskrene povratne informacije koje su se svele na 2 izazova s vođenjem dnevnika zahvalnosti:

  • Rijetko tko ispuni svoj dnevnik zahvalnosti od prve do zadnje stranice i
  • Samo nabrajanje onoga na čemu smo zahvalni ustvari ne probuđuje osjećaj zahvalnosti. Mnogima je, pod pritiskom svakodnevice, taj osjećaj nedostupan.

Gdje me je to dovelo danas?

Baza mog postojanja (i čudolova!) je i dalje zahvalnost. Budući da i istraživanja pokazuju dobrobit zahvalnosti na subjektivno blagostanje, mentalno zdravlje, odnose i čak fizičko zdravlje, kao međunarodna edukatorica i radnica s mladima odlučila sam se uhvatiti u koštac s navedenim izazovima i kreirati edukativni materijal Dnevnik procesa zahvalnosti. Učenje uranjanja u osjećaj zahvalnosti i preslikavanje na svakodnevni život je, baš kao i učenje bilo čega, proces. A procesi učenja itekako mogu biti zabavni, laki i transformativni! 🙂

Čudolovka 3

Kome je namijenjen dnevnik?

Dnevnik procesa zahvalnosti je namijenjen svima:

• koji traže sveobuhvatni i lagani alat za rad na sebi koji se prirodno preslikava i primjenjuje u svakodnevnom životu te tako donosi promjenu
• koji već ´briju´ na zahvalnost – ovaj će im pristup biti osvježavajuć!
• koji su ´zaglavljeni´ u bilo kojem području života i žele vidjeti napredak.

Dnevnik procesa zahvalnosti:

Kako kaže Mary Davis:
„Kroz oči zahvalnosti, sve je čudo.“
Krenimo zajedno u čudolov!

Rezerviraj svoj primjerak dnevnika već danas i počni svjedočiti čudima u svom životu!

Ovdje poštivamo društvenu odgovornost!

Kako je svrha mog postojanja rad s mladima, postotak od tvoje kupnje Dnevnika procesa zahvalnosti će biti doniran mladima u ruralnim sredinama na dva načina:

U pitanju je klub mladih koji sam formirala u listopadu 2020.; klub mladih koji danas, neovisno o meni, aktivno radi s mladima u ruralnoj sredini grada Iloka i radi čuda na samom istoku Hrvatske

  • U vidu jednokratnih stipendija mladim osobama iz ruralnih krajeva koji su aktivni u svojoj lokalnoj zajednici.

Mladi koji doprinose, iako možda ni sami, nemaju osnovne uvjete za to. 

O ovome ću te obavještavati pravovremeno i transparentno. Ono što želim da znaš je sljedeće:

Kupnjom Dnevnika procesa zahvalnosti i online edukacije “Zahvalnošću do čuda” tvoj rad na sebi, tvoj rad na svojim osobnim čudima podupire i donosi čuda i drugima. Ovo je tako velika i predivna stvar i hvala ti od srca na tome!